Samen groeien
in geloof

Bevrijdingsconcert

Wierden- Op donderdagavond 5 mei zal er het Bevrijdingsconcert worden gehouden in de Dorpskerk te Wierden. De organisten Gerard Bartels, Marco Borkent en  Jan Willem Timmerman hebben weer een veelkleurig programma samengesteld, waarbij de muzikale stiijlen en emoties  in de volle breedte aan bod komen.   In de  hoofdrol  staat het inmiddels 77 jarige Pels-orgel,  een orgel met een bewogen geschiedenis en  een eigen oorlogsverhaal.

In 1942 werd opdracht gegeven tot de bouw van een modern drie klaviers orgel. Maar al spoedig liep de bouw vertraging  op. Materiaal schaarste was in eerste instantie de boosdoener, en het oorspronkelijke plan moest op diverse punten aangepast worden. Gaandeweg de resterende oorlogsjaren kwam het project tot stilstand, de orgelbouwer kon niet meer verder omdat het personeel ondergedoken zat. Na de bevrijding heerste er nog steeds grote materiaalschaarste, maar toch is het gelukt om het orgel op te leveren in augustus 1945.

Het programma  begint om 20.00u en duurt een uur. Na afloop wordt u een kop koffie aangeboden. De toegang is vrij, na afloop wordt er gecollecteerd voor de ‘Oologsgravenstichting’.  Deze stichting is ook actief in Wierden en dragen hiermee bij aan de bewustwording dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Meer bevrijdingsactiviteitenin Wierden vindt u hier