Samen groeien
in geloof

Home-Team José Weijers

Beste lezer,
voor de mensen die mij niet zo goed kennen, mijn naam is José Weijers. En ik ben blij om u en jullie het volgende te kunnen vertellen: ik hoop in 2018 als zendingswerker naar Afrika te gaan! Waar zal ik beginnen. Al heel wat jaren leeft het in mij dat ik wellicht naar het buitenland zou gaan om mij in te zetten voor mensen in mindere omstandigheden en ze hoop te geven. Een periode geleden werd dit sterker en met gebed kwam de overtuiging dat dit het moment was om te gaan zoeken. Tijdens deze zoektocht heb ik een zendingsweekend gevolgd. En heb ik verschillende gesprekken gehad met mensen en organisaties om te kijken wat bij mij past. In deze periode was het niet altijd makkelijk, veel (af)wachten (erg moeilijk soms), maar ook werd het steeds duidelijker dat het in mijn hart is gelegd en ik niet anders kan dan op deze weg verdergaan. Maar nu.. In het voorjaar heb ik een project bezocht in één van de townships (sloppenwijken) rond de stad Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Om te zien hoe ik het zou ervaren en of een soortgelijk project een mogelijkheid zou zijn om naar te zoeken. Maar het pakte anders uit. Ruim een week heb ik meegeholpen op het project genaamd Missionvale Care Centre. Missionvale is de naam van dit township. Alleen al in Missionvale wonen naar schatting zo’n 25.000 mensen. Het project is Christelijk en werkt in eerste instantie aan de basisbehoeften zoals voedsel, medische zorg, kleding en educatie. Ik voelde me thuis op het project en ben in gesprek gegaan met medewerkster Linda. Het was een goed gesprek waarin ze het een en ander heeft verteld over het reilen en zeilen van het project. Het meest bijzondere was om te ontdekken dat ze ter plekke er juist over hadden gesproken om iemand aan te trekken en ik die gewenste ervaring had! Na haar uitleg vielen de dingen op z’n plek en hebben we afgesproken er verder over na te denken. Omdat het ‘past’ en ik me geroepen weet, heb ik gesprekken gehad met zendingsorganisaties en ben ik bij Stichting Kimon uitgekomen. Stichting Kimon is een christelijke, interkerkelijke zendingsorganisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen in nood wereldwijd, waarbij de opdracht van Jezus uit Marcus 10 leidend is. “Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet”. Met hen, het Care Centre en met de instemming van Hervormd Wierden ben ik nu de nodige dingen verder aan het uitwerken en voorbereiden. En mag ik u en jullie alvast mijn ‘thuisgemeente’ noemen! Ik hoop u binnenkort verder op de hoogte te brengen!
U of jij kunt de website van Kimon bezoeken (www.kimon.nl). Ook is er het een en ander over Missionvale Care Centre op het web te vinden, er zijn zelfs wat filmpjes op youtube te vinden. Hartelijke groet,
José Weijers
Quote: ‘There is a church because there is a mission’! (Er is een kerk omdat er een missie is)
JOSÉ OP MISSIE vanuit het Home-Team
Aanspreekpunt:      Joke Egberts, tel. 0546 – 571139
Voorzitter:               Gerard Kippers.
Secretaris:              Annalien Schutte tel. 06-21247777
Penningmeester:    Margrete Stout
Teamleden:             Detina Haase en Gerrit Plaggenmarsch
Ons mailadres is:   joseopmissie@gmail.com
U kunt u aanmelden voor onze nieuwsbrief die periodiek verschijnt. Stuurt u daarvoor een email naar joseopmissie@gmail.com. En volgt u ons al op Facebook ? Zeer geregeld plaatsen we berichten om u op de hoogte te houden hoe het staat met de voorbereidingen.
Momenteel, oktober 2018, zijn we druk bezig om fondsen te werven en sponsoren te benaderen en stijgt de teller aanmerkelijk ! Ons doel komt in zicht, en wat zijn we hier dankbaar en blij voor. Al ruim 80 % van de benodigde middelen zijn toegezegd. José heeft haar woning in Wierden verkocht en een groot deel van haar overtollige inboedel weg gedaan door een garageverkoop. Ook bij het startweekend waren we aanwezig en konden kunstwerken van José gekocht worden. Hopelijk hebben we gauw nieuws voor u, houdt u de website in de gaten !