Een kerk in de steigers

Na de grote sloopwerken van vorige week is deze week de kerk  weer netjes schoongemaakt, en kon de opbouw weer beginnen. Doordat er vorige week veel meer werk was verzet dan we verwacht hadden, is de werkvolgorde wat bijgesteld. Zo was er nog de gelegenheid om een paar delen van de kerk te proefschilderen in verschillende kleuren, zodat we zeker weten dat we straks de goede kleurstelling hebben.  Dat is best wel een lastig proces, want zeggen dat het niet mooi is, is makkelijk, maar…om nu duidelijk te zeggen wat het nu wel moet zijn? Maar met behulp van vele adviseurs zijn we er eindelijk uit!

Het minst dankbare werk van deze week was voor de timmerlieden weggelegd. De hele week zijn ze in de weer geweest om rond de ramen te isoleren en lattenwerk voor te bereiden.  De meest vreemdvormige latten en platen zijn gemaakt om een strak eindresultaat te krijgen.

Het meest in het oog springt natuurlijk het grote steiger wat is opgebouwd. Vele palen, en honderderden meters planken zijn er verstouwd om een ideale werkvloer te krijgen.  Zo kan er tijdswinst geboekt worden, omdat alles veel beter bereikbaar is.

Volgende week komt er een ploegje professionele schilders ons een weekje helpen. Het grote dakvlak is teveel om met een paar vrijwilligers te doen: het moet leuk blijven, en er moet een eind aan zitten.  In de tussentijd gaat het timmerwerk gewoon door, er is nog veel te doen. Timmerlieden die overdag (of dagdelen) tijd hebben zijn van harte welkom: aanmelden bij Wim Boeve.
Staat de deur open? Kom gerust even kijken!

klik ?Hier voor de foto’s