Gebedsweek 19 – 26 januari 2020

Het thema voor de Gebedsweek is ‘Buitengewoon’

Het thema is aangedragen door de kerk op Malta. Het komt uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid. Buitengewoon staat centraal tijdens de week van Gebed. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid, waarover we in Handelingen 28 lezen. De week van Gebed daagt ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

Programma

Wij willen als Hervormde Gemeente, samen met de andere kerken in Wierden en samen met alle christenen in deze wereld in gebed gaan. Er worden interkerkelijke gebedsbijeenkomsten belegd

Filmavond

Op zaterdagavond 18 januari wordt, als intro naar de gebedsweek, een filmavond belegd, die om 19.30 uur begint in Hebron. Vertoond wordt de film ‘Breakthrough’. De film  is gebaseerd op een ongelooflijk waargebeurd verhaal en herinnert ons er op fascinerende wijze nog maar eens aan dat geloof, vertrouwen en liefde echt bergen kunnen verzetten en dat er soms zelfs wonderen gebeuren. Geschikt vanaf 9 jaar tot 99 jaar. Na de film is er gelegenheid om hierover na te praten, elkaar te ontmoeten en wat te drinken. Tijdens de avond zal er een boekentafel aanwezig zijn.
Zondag 20 januari zijn de ochtenddiensten in de Dorpskerk en op Hoge Hexel themadiensten.
Gebedsruimte
In de consistorie van de Dorpskerk is een gebedsruimte ingericht.
Van maandag tot vrijdag zal op de hieronder aangegeven tijden de gebedsruimte open zijn.  Er is een gastvrouw / gastheer aanwezig.
De openingstijden zijn:
Maandagavond 20 januari van 18.00-21.00
Dinsdagavond 21 januari van 18.00-21.00
Woensdagmiddag 22 januari van 14.00-17.00
Donderdagavond 23 januari van 18.00-21.00
Vrijdagavond 24 januari van 18.30-20.30
Interkerkelijke gebedsbijeenkomsten
Elke avond is er een interkerkelijke gebedsbijeenkomst in een van de Wierdense kerken om 19.30 uur.

De gebedssamenkomsten vinden plaats op de volgende dagen en locaties:

• Maandag 20 januari in de Hervormde Kapel, Dahliastraat 4, Wierden
  • Dinsdag 21 januari in de Vrije Baptistengemeenschap Ichtus, Jacobsonstraat 8a, Wierden
  • Woensdag 22 januari in de Dorpskerk, Burgemeester J.C. van den Bergplein 3, Wierden
  • Donderdag 23 januari in de Molukse kerk, Chris Soumokilstraat 71, Wierden
  • Vrijdag 24 januari in de Gereformeerde kerk, Spoorstraat 5, Wierden

Op woensdagavond 22 januari wordt  de gebedsbijeenkomst verzorg door onze Gemeente. . Het thema is  ‘Buitengewoon vertrouwen’.
Afsluiting gebedsweek
vrijdagavond 24 januari, 19.30 uur  in de Gereformeerde kerk.
Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God, maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn.
Wij nodigen u van harte uit.
Voor nadere informatie: Marjolein Wermink, 0546 582004