Gebedszondag

Het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) roept op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor gebed voor de wereld. De dreiging van een grootschalige hongersnood als gevolg van de coronacrisis is zeer reëel. In sommige landen hebben mensen nu al te weinig eten.

Uw gebed is nodig

Het cluster vraagt kerkelijke gemeentes om zondag 28 juni samen Psalm 67 te lezen als een gezamenlijk gebed om Gods zegen voor de wereld en te bidden voor de allerarmsten die lijden onder de crisis. Via de button hieronder vindt u hiervoor de materialen. Bidt uw kerk mee?

Zwaar geraakt

Vooral landen waar al een andere crisis gaande is, zoals Syrië, Colombia of Ethiopië, worden zwaar geraakt door de coronacrisis. Mensen zijn vaak afhankelijk van hun dagelijks werk om aan een maaltijd te komen. Door de lockdown en beperkende maatregelen kunnen ze niet naar buiten en is er geen mogelijkheid om geld te verdienen. Daarbij is de toegang tot medische zorg en schoon drinkwater voor deze mensen heel beperkt of zelfs afwezig.

Veel Nederlanders zullen deze zomer niet op reis kunnen. Laten we in plaats daarvan de wereld in onze harten en onze gebeden sluiten.

Namens de organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster,

Dorcas: Leo Visser
EO Metterdaad: Peter Beker
Red een Kind: Andries Schuttinga
Tear: Minella van Bergeijk
Woord en Daad: Rina Molenaar
ZOA: Chris Lukkien

De gebedszondag voor de wereld is een initiatief van het Christelijk Noodhulpcluster (DorcasEO MetterdaadRed een KindTearWoord en Daad en ZOA) en wordt ondersteund door onder andere ChristenUnieCompassionDiaconaal SteunpuntDiaconaat CGKEOEvangelisch WerkverbandIJMKerk van de NazarenerKom over en helpLeprazendingLeger des HeilsLight for the WorldMicha NederlandMissieNederland, PrismaStichting HOETWR Nederland & België en Verre NaastenVPE ZendingWorld VisionZending en Gemeente.

Neem voor meer informatie contact op met Siebrand Wierda, woordvoerder Christelijk Noodhulpcluster, 06 52658241