Grondige aanpak

Klik hier voor de foto,s van afgelopen week

De grondige aanpak is misschien een open deur, en klopt soms ook helemaal niet. Al een aantal dagen is er een best gestommel en vaag gemompel onder de vloer. Dat is meer een ondergrondse aanpak. Maar wat gebeurt daar allemaal? Er wordt gezorgd voor de bekabeling van geluid en beeld. En da’s best ingewikkeld. Omdat de bediening van de liturgische ondersteuning een plek krijgt op de galerij, en het aangesloten wordt op apparatuur helemaal aan de overkant van de kerk, is er een lange weg te gaan met de kabels. En hoe het gedaan wordt, is helemaal onbegrijpelijk: op de galerij verdwijnt er een kabel in de vloer, en in de hoek, bij de kerkenraadsbanken komen de kabels weer omhoog. En toch blijkt er maar één man onder de vloer te zitten. Nu blijkt er een innovatief breng-de-kabel-naar-de-overkant-van-de-kerk-systeem® bedacht te zijn, waardoor slechts één persoon de vele kabels door een katrolsysteem op kan halen. En dat zonder te kruipen onder de vloer!
Het schilderwerk, de rode draad in het project, mag natuurlijk niet onbenoemd blijven. Er is weer veel gedaan. De kozijnen zijn aan de binnenzijde geschilderd, de achterwand is opnieuw behangen en gesausd, de muren gesausd, de hal wordt aangepakt, en de kerkbanken zijn al geschuurd en gegrond. Hoewel deze nog niet op kleur zijn, geeft het wel een richting aan van het eindresultaat.
Op een aantal foto’s is ook de ombouw van de preekstoel te zien. Deze wordt nog aangepast aan onze wensen, en komt nog wat hogerop. Er is ook druk getimmerd, gezaagd en geschroefd aan de nieuwe orgelgalerij, maar ook de kostersplaats is al behoorlijk aangepast. Daarnaast is er ook een werkplek gemaakt voor de liturgische ondersteuning.
Inmiddels zijn ook de cv-ketels verwijderd, en staat er een ventilatie-unit klaar voor verticaal transport. Dat laatste is een hoofdbreker, want het gewicht van deze unit blijkt tegen te vallen. Hoe dit wordt opgelost, door spierkracht of lierkracht, is nog onduidelijk. Vast staat dát het wordt opgelost.
Een project gaat niet zonder ondersteuning. Daarvoor zijn veel mensen nodig. Hoe fijn is het dan dat er telkens mensen zijn die een helpende hand aanbieden, of zonder nadenken ingaan op een verzoek om hulp. Maar ook de financiële ondersteuning is bemoedigend. Zo is de eindstand van de Zomeractie ruim 60% hoger uitgevallen dan de eerste telling. Het is een kenmerk van een bewogen Gemeente, en dat geeft veel redenen tot dankbaarheid!

Staat de deur open? Kom gerust even kijken!