Nationale orgeldag 2021

Hoge Hexel – Op zaterdag 11 september zijn er in Hoge Hexel diverse monumenten opengesteld voor publiek. Traditiegetrouw valt dit samen met de Nationale Orgeldag. In Hoge Hexel is daarom de kerk opengesteld en kan het orgel bespeeld worden.

In Hoge Hexel staat sinds 2019 een prachtig Kaat en Tijhuis-orgel, afkomstig uit de Noorderkerk van Kampen. Het orgel heeft een uitgebreide dispositie, en leent zich uitstekend voor een breed orgelrepertoire.

Graag nodigen wij orgelliefhebbers uit om tussen 9.00u en 17.00u het orgel te bespelen.

Spelregels:

• Speeltijd 30 minuten (tenzij er aansluitend nog ruimte is), maak op tijd ruimte voor de
    volgende deelnemer.
  • Maximaal 3 personen bij het orgel
  • Houd rekening met bezoekers in de kerk, en speel niet langdurig op het volle orgel als er bezoekers zijn.
  • Deelnemers worden gevraagd om een gift zodat draagkracht geen drempel hoeft te zijn.

Er zijn verkooptafels met gebruikte cd’s en bladmuziek.

Opgeven kan tot 10 september via: bartels.cg@zonnet.nl of een bericht naar 06 1904 3133. Graag uw naam, woonplaats en gewenst tijdvak doorgeven. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht of uw gewenste tijdstip mogelijk is.

Rond de kerk is er ruime parkeergelegenheid. Op korte loopafstand is er o.a. ’t Skoapn’tskot, met daar het vertrekpunt van het ‘Rondje Hoge Hexel’ , een wandelroute van 5 km (anderhalf uur). Deze route is eenvoudig in te korten tot ca. 2.5 km. Het fietsknooppuntennetwerk loopt langs de kerk, en kan gebruikt worden voor een fietstocht naar het Wierdense Veld of door het Reggedal. Het Kulturhus is geopend, en even verderop is een bezoek te brengen aan de 17 e eeuwse boerderij van de famillie Lubbers. Kortom: Een bezoek aan Hoge Hexel is meer dan de moeite waard!

Kerk Hoge Hexel, Piksenweg 6 Hoge Hexel