Samen groeien
in geloof

Plaatsen zonnepanelen op gebouw Hebron.

Het is vandaag zaterdag 13 april, de dag dat we met meerdere vrijwilligers zonnepanelen gaan plaatsen op Hebron. We hadden eigenlijk al klaar willen zijn, maar door een uitvaart vorige week zaterdag  is het een week uitgesteld.
Nu vandaag met volle moed begonnen, om 7.30 uur was de koster al in de kerk om de vrijwilligers te verwelkomen met een bakkie koffie of thee en dan gaat het los.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

De ploegen worden verdeeld, mensen boven bij de meterkast en een ploeg links en rechts op het dak.
de temperatuur is niet hoog en bij aanvang zijn de temperaturen nog iets onder het vriespunt….Maar we zijn bikkels en laten ons niet door een beetje kou bang maken.
Het loopt goed en om 10.00 uur zijn we zover dat de eerste panelen gelegd kunnen worden, maar eerst koffie met een broodje om de inwendige mens te versterken.

Na de koffie breekt een belangrijk moment aan, het eerste paneel word gelegd. ( zie foto)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut


Dit is aan de achterzijde, aan de voorzijde is een ploeg nog druk bezig met haken aan de pannen maken en rails daaraan vast maken.
maar het loopt voorspoedig en een tijdje later liggen er meerde panelen op weerszijden.
Om 12.30 uur laten we even alles rusten want de koster heeft het eten klaar, een echt zaterdags maal, Patat met iets erbij……

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut


Toch moet er na het eten nog aardig wat gebeuren, en we bereiden ons voor op een lange middag en misschien wel een deel van de avond, want het is lang licht…..
In de middag worden we nog verrast door een kleine sneeuw of hagelbui, maar ook daardoor laten we ons niet van de wijs brengen en bouwen rustig verder.
Rond 18.00 uur kan het laatste paneel gelegd worden en gaan de technische mensen naar de meterkast om alles te activeren, maar helaas heeft de zon ons dan al in de steek gelaten en kunnen we nog geen resultaat zien.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut


We sluiten we de dag op een plezierige en gezellige manier af met een drankje en Hebron.
Samengevat, een pittig dagje werken met prachtig resultaat en ook veel gezelligheid.
Alle vrijwilligers Hartelijk dank!

dav

Klik hier voor meer foto’s