Uit het crisisoverleg – update 22 juli

Donderdagavond 22 juli is het crisisteam bijeen geweest om de actualiteit rondom de verspreiding van het coronavirus te bespreken. Ondanks dat het aantal besmettingen landelijk is toegenomen vormen de kerken gelukkig geen brandhaarden. We zijn dankbaar dat de kerkgangers de maatregelen goed opvolgen en hebben daarom besloten dat de tweede galerij in de dorpskerk vanaf zondag 25 juli ook opengesteld kan worden met inachtneming van de 1,5 meter maatregel. Verder willen we bij wijze van proef de gemeente er zondagsmorgens op gaan wijzen dat er nog ruimte beschikbaar is in de betreffende avonddiensten. Voor koffiedrinken na kerktijd zien we op dit moment nog geen ruimte. Het organiseren van een tweede ochtenddienst in de dorpskerk zal voorlopig nog niet worden opgestart, dit in afwachting van de verdere ontwikkelingen en onderzoek naar de mogelijkheden om dit wel te doen. Op 16 augustus hopen we weer bijeen te komen.