Wat een licht!

dav

De vorige keer was het spannend of  het lukte om de verlichting op tijd  af te krijgen, voordat het steiger weg ging. Maar nu het steiger weg is, is er een goed beeld ontstaan wat het eindresultaat wordt.  Helemaal  spannend werd het toen de werkzaamheden gekeurd werden door de 150 bezoekers van de ZomerZangAvond op 31 juli. ‘Wat een licht!’, was een veel gehoorde reactie. Dat is dan een dubbel compliment, want naast de frisse kleurstelling, heeft de nieuwe verlichting een mooie,warme uitstraling. Inmiddels is de vernieuwde balustrade geschilderd, en  blijkt het mooi in het interieur te passen, alsof het altijd zo geweest is. Onverstoorbaar wordt er elke dag geschilderd in de kerk, vooral  op en rond de galerij. De aanleg van de techniek is ook een project wat veel tijd vergt. Het is niet alleen aanleg van het nieuwe, maar ook verwijderen en opschonen van het oude, zodat de aanleg overzichtelijk blijft. Voor in de kerk zijn een drietal funderingen gestort: twee om het orgel te dragen, en één op de plaats van de preekstoel.  Volgende week wordt de draagconstructie van het orgel bij de plaatselijke constructeur aangepast waarna we het kunnen plaatsen.

Denkt u aan de ZomerZangAvonden? De laatste  is alweer op woensdag 14 augustus. Een mooie gelegenheid om al zingend de werkzaamheden te steunen!

Op zolder hebben we nog een oud imitatie orgelfront aangetroffen: het zou leuk zijn als het een plekje krijgt in de gemeente. Bieden kan hier. Ook is de zonwering nog steeds te koop:  klik hier

Staat de deur open? Kom gerust even kijken!

Klik hier voor de foto,s van week 28 tot week 32