Samen groeien
in geloof

World Servants Wierden update 20 mrt

Momenteel staat de teller op de actiepagina op € 105.000,00. We zijn ontzettend trots op ons team dat we in ruim negen maanden dit fantastische bedrag hebben behaald! Daarbij mogen we ook zeker niet vergeten om onze God te danken dat Hij in onze behoeften voorziet.

Het verplichte bedrag om naar Ghana te mogen is binnen, maar om alles wat er in Ghana moet gebeuren te kunnen financieren is er nog € 14.000,00 nodig. Dit bedrag is dus niet verplicht, maar wel nodig om alle benodigdheden te kunnen betalen. Een aantal acties lopen dus nog steeds door. U kunt ons project ook steunen door uw lege flessen in te leveren bij Jumbo Wierden en uw bon te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus.

Welke gevolgen heeft het Corona-virus voor ons project?

World Servants houdt de situatie van het Coronavirus en de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten en volgt die op. Vooralsnog zijn er geen gevolgen voor de geplande projecten. Wel zijn er landen die inreisbeperkingen opleggen voor reizigers uit landen met coronabesmettingen, zoals Nederland. Of deze beperkingen nog van kracht zullen zijn tijdens de projectenperiode, is nu niet in te schatten.

World Servants houdt de informatie hieromtrent nauwlettend in de gaten en zal betrokken deelnemers waar nodig actief informeren. Tijdens de projecten gelden altijd al strakke hygiënemaatregelen; daarbovenop zijn er geen aanvullende voorzorgsmaatregelen nodig, zoals dat nu lijkt. Mocht dit veranderen, dan worden de leiders daarover geïnstrueerd. 

De maatregelen van de Rijksoverheid worden eveneens nageleefd bij de trainingsmomenten voorafgaand aan de projectperiode. Zo heeft World Servants besloten om het leidersweekend op aangepaste wijze in kleinere groepen te laten plaatsvinden. Leidersteams en vrijwilligers zijn hiervan op de hoogte gebracht. Op dit moment is het nog te vroeg om besluiten te nemen over het voorbereidingsweekend en overige trainingsactiviteiten. Informatie hierover zal tijdig volgen.

De Ghanese keuken

De Ghanese keuken is vrij pittig. Ook komen er veel deeggerechten, vlees, vis, gevogelte, soepen en sauzen in voor. Vaak wordt er vlees gegeten in combinatie met sausjes en rijst. De populairste drank in Ghana is bier. In het noordelijke deel, waar wij zullen verblijven, behoren gierst, yam (een wortelknol), maïs en bonen tot het belangrijkste basisvoedsel.

Enkele bekende gerechten zijn bijvoorbeeld vissoep, gebakken banaan, pindasoep en fufu. Fufu is een gerecht van bakbananen, yams of cassave. De ‘deegbal’ wordt geserveerd met pittige soep.

Eindsprint World Servants gaat niet door

Helaas hebben wij besloten dat de eindsprint op 3 en 4 april niet doorgaat in verband met het coronavirus. De sponsors zullen een bericht hierover krijgen. We vinden het jammer dat de actie niet door gaat, maar denken dat dit de verstandigste keuze is. Als u ons alsnog wilt sponsoren, dan kunt u dat doen via www.geef.ws/wierden.

De klussenbank sluit

De klussenbank heeft een erg mooie opbrengst opgehaald door alle mooie klussen die zijn binnengekomen en we willen iedereen bedanken die ons aan klussen heeft geholpen. Echter komt er ook een eind aan het harde werken en gaat de actiegroep zich storten op de eindexamens. Het is dus niet meer mogelijk om een beroep te doen op de activiteiten van de klussenbank.

Oppascentrale

De oppascentrale is nu al een tijdje bezig en we hebben al een aantal avonden opgepast. U kunt ons nog steeds inschakelen voor een avond oppassen op uw kinderen. De prijzen voor onze diensten zijn in overleg. Dus bent u een avond weg en heeft u een oppas nodig, dan staan wij voor u klaar! U kunt mailen naar wsoppas@gmail.com of een berichtje sturen naar Jonna Wolters: 0610319587.